Koninginnerit Mallorca (13 mei 2015)

DSCN0998Op de woensdag is er geen begeleide tocht bij JdR-cycling op Mallorca. Dus op eigen houtje een mooie tocht bedacht. Thuis al, en op mijn Garmin gezet. Een soort ‘koninginnerit’, als training voor Les Trois Ballons later in het jaar. Eerst langs de kust, lekker pedalerend in de ochtendzon. Dan het binnenland in, naar Bunyola. Daar start de eerste klim naar de Coll de Soller. Met 5% een lekkere inkomer. Soller zelf even doorkruisen voor de mooie plaatjes, daarna naar de haven (Port de Soller).
Vandaaruit via een leuk binnendoorweggetje, eerst flink stijgend, daarna dalend, naar de voet van de Puig Major. Dit is de bekendste klim van Mallorca. Een lekkere klim voor ‘vroeg’ in het voorjaar. De klim eindigt bij de tunnel. Daar verzamelen fietsers en motorrijders voor het mooie uitzicht op de afgelegde kilometers.
Dan is het lekker naar beneden langs twee stuwmeren. Een klein stukje omhoog en je staat op de Coll de Cals Reis. Deze kun je ook van de andere kant beklimmen en dat is net wat ik ga doen. Eerst helemaal afdalen naar de kust en dan weer omhoog. Wel even bijtanken in Sa Calobra! Dit is de mooiste klim van Mallorca (zie ‘onbekende col’). Dan een rondje langs het klooster van Lluc. Hier gaat het ook nog even op en neer. Daarna is het voornamelijk dalen terug naar Playa de Palma.

Afstand: 166 km
Hoogteverschil: 2800 m

Mallorca - Sa Calobra

GPS-track koninginnerit Mallorca